Referat: Hammarby Basket - KFUM Central Basket

För ovanlighetens skull match mitt i veckan på vår träningstid. Kom in i hall tidigt så härligt med tid för uppvärmning och kort snack.
Som ofta många spelare på plats och glädjande även några som var och tittade.
Början var lite trevande då vi inte visste så mycket om Central. Såg stabila ut på uppvärmningen och med rutinerad, lurig coach.
Blir relativt jämna steg i Q1. I början med Central några poäng före men vi kom ikapp och gick ifrån lite mot slutet. Känns (och hörs) som har lång bänk och spelsugna spelare. Ställer till det lite för oss själva med att vara lite för heta med foulbelastning som följd. Ställer även Central på linjen lite för ofta.
Efter ledning 11-9 efter Q1 stänger vi till i försvaret. Hjälpen på pick, hjälpen på base, roteringar sätter stopp. Vi lyckas även med en del steals på motståndarnas planhalva och gör 17-0 under perioden. Går därmed till halvtid med 28-9.
Blir några långa sekvenser utan avblåsning där trötthet märks och då tappar vi lite bredd och space i anfallet. Vissa situationer ser man att vi även är riktigt på tårna. När press sätts på deras guard i uppspel och vi får stopp, kliver nästa led upp och spelar över och vi snor passning. Fortsätter även under andra halvlek med bra försvar där vi mer kliver upp i hjälpen när de får bollen inside. River idag också ner många returer både i anfall och försvar.
Central saggar ganska mycket i försvar under andra halvlek och kanske ska vi då kunna straffa dem mer med det fina skytte vi har i oss från distans. Swingar ofta runt bra för fina lägen men tar inte skotten.
Håller idag motståndarna på 20 poäng och att bara släppa in sju (7) spelmål på 40 minuter är bra.
Vinst denna torsdagskväll med 50-20.